درمان ديابت در طب سنتی
روشهای نادرست زندگی، هجوم بیرحم بیماریها را برای ما به ارمغان آورده و اگر قرار باشد به این سبک ادامه داده و تغییری هوشمندانه در آن ایجاد نکنیم این روند رو به رشد بیماریها توان تمامی انسانهای روی کره خاکی را خواهد گرفت. دیابت دیگر بیماری ناشناخته و کم یابی نیست اغلب ما خود و یا افرادی را میشناسیم که با این بیماری دستوپنجه نرم میکنند. اولین عنصری که در درمان دیابت باید موردتوجه ویژه قرار گیرد کاهش وزن است. برای رسیدن به این مهم پس از آزمایشهای لازم و با توجه به میزان قند خون، وعدههای مختلف غذایی بهصورت کنترلشده و در ساعات معینی تنظیمشده و افراد دیابتی برای نرمال نگهداشتن قند خود موظف به رعایت آن هستند. البته مصرف برخی خوراکیها نیز میتواند در کاهش و یا پیشگیری این بیماری دخیل باشد. درمان دیابت در طب سنتی بسته به نوع 1 یا 2 آن با روشهای متفاوتی دنبال میشود که در این مطلب به ذکر مواردی از آن میپردازیم.
انواع مختلف دیابت
دیابت صرفنظر از نوع آن گاهاً با علائم مختلفی چون افزایش اشتها، تشنگی شدید، خشکی دهان، ادرار پیدرپی، کاهش وزن ناگهانی و … خود را نشان میدهد و دارای دو نوع 1 و 2 است که در اینجا به بررسی هردوی آنها میپردازیم.
دیابت نوع 1
یکی از شایعترین انواع دیابت که در سنین کم صورت میگیرد نوع 1 آن است که با حمله سیستم ایمنی بدن و یا ویروسهای مختلف به بخشی از بدن که وظیفه ساخت انسولین رادارند ایجاد میشود. در این بیماری از تزریق انسولین به بدن فرد بهعنوان راه درمانی استفادهشده که از معایب آن وابستگی شدید فرد به انسولین و در صورت نبود این ماده افزایش قند خون وی بهصورت ناگهانی است که مسلماً خطرات جدی را شامل حال افراد میکند. درمان دیابت نوع 1 در طب سنتی با بره موم بیشتر بر جنبه کنترل این بیماری متمرکز بوده و با این روش بیماری را مهار میکنند و باعث بهبود مشکلات ناشی از دیابت نوع 1 میشوند. این بیماری جزء موارد نادر بوده که با رسیدگی مداوم به کنترل و جلوگیری از پیشرفت این بیماری میتوان کمک کرد.
دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 همان دیابتی است که براثر سبک زندگی غلط، وراثت، تحرک کم، عدم پرهیز غذایی برای افراد به وجود میآید و افراد فقط میتوانند با انتخاب سبک زندگی سالم از بروز آن پیشگیری کنند و در غیر این صورت از هیچ دارویی انتظار معجزه را نباید داشته باشند. درمان دیابت نوع 2 در طب سنتی نیز با مصرف برخی گیاهان دارویی چون بره موم و گرده گل که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت امکانپذیر است که البته نظم و مداومت و صرف زمان کافی از اصولی است که باید رعایت شود تا نتیجه موردنظر از مصرف این مواد خوراکی حاصل گردد.
مواد غذایی مفید در درمان دیابت
ازآنجاکه دیابت ارتباط مستقیم با نوع تغذیه افراد دارد پس میتوان از این راهکار استفاده کرد و با گنجاندن مواد غذایی مفید به جنگ این بیماری رفت. درمان دیابت در طب سنتی نیز با تشویق افراد به مصرف برخی خوراکیها صورت میگیرد که برای آشنایی بیشتر شما به ذکر مواردی از آنها میپردازیم.
جو
جو در درمان دیابت در طب سنتی جایگاه ویژهای داشته و جایگزینی آن بهجای گندم و برنج به علت اینکه این ماده در دستگاه گوارش بیشتر مانده و بهتدریج جذب بدن شده و قند خون را به آهستگی بالا میبرد موردتوجه ویژه است.
گوشت بدون چربی
گوشت قرمز عاری از چربی و گوشت مرغ خصوصاً سینه آن برای افراد دیابتی گزینههای عالی هستند که علاوه بر تأمین نیاز بدن آنها به پروتئین، قند خون آنها را افزایش نمیدهند و دیابت آنها را در حالت کنترل نگه میدارد.
ماهی
دیابت با واردکردن فشار به دیواره رگها و قلب خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش داده و در این میان ماهی مانند یک سپر محکم از قلب و عروق در برابر آسیب محافظت میکند. به همین دلیل مصرف ماهی در درمان دیابت در طب سنتی بسیار توصیه میشود.
دانه کتان
دانه کتان در درمان دیابت در طب سنتی بسیار مؤثر بوده و به کنترل آن کمک شایانی میکند؛ زیرا سرشار از پروتئین، فیبر و منیزیم بوده که باعث تنظیم قند خون و افزایش جذب انسولین میشود.
زردچوبه
همه ما میدانیم که زردچوبه و دارچین سرشار از موادی است که برای پیشگیری از دیابت و کاهش قند خون بسیار مفید هستند و با جذب قند اضافی در خود، از آزاد شدن یکباره قند در بدن جلوگیری میکنند.
روغنزیتون
تنظیم قند خون از فواید جایگزینی روغنزیتون بهجای روغنهای فرآوری شده در بازار است که علاوه بر دیابت پیشگیری از انواع بیماریهای دیگر را نیز برای ما به ارمغان میآورند.
کره بادامزمینی
تغذیه افراد باکره بادامزمینی در درمان دیابت در طب سنتی علاوه بر اینکه غذایی لذیذ را در اختیار قرار میدهد، در تنظیم قند خون نقش به سزایی داشته و مصرف آن برای افراد دیابتی توصیه میشود.
میوهها
سیب، هویج، میوههای قرمز و بنفش مانند انگور قرمز، انار، آلو سیاه، آلبالو، گیلاس و … همگی دشمنان قسمخورده دیابت بوده که علاوه بر آن نشاط و سرزندگی را به افراد تقدیم میکنند.
بره موم
بره موم از مخلوط شدن صمغ درختان با برخی از مواد ترشحشده از بدن زنبور تولیدشده و خواص فوقالعادهای برای بدن انسان دارد که از آن میتوان به تقویت لوزالمعده بهمنظور جذب انسولین، بهبود روند درمان دیابت و درمان مشکلات عدم رساندن انسولین به بدن را نام برد. مداومت در مصرف بره موم در کنار مصرف مواد گیاهی دیگر درمان دیابت را برای افراد به همراه دارد.
ژل رویال
یکی دیگر از فراوردههای زنبورعسل که در درمان دیابت نقش ایفا میکند ژل رویال است. میزان کنترل قند خون در افرادی که رژیم غذایی، همراه با ژل رویال داشتهاند بسیار مناسبتر و قابلقبولتر میباشد. شواهد به دست آمد، تأثیر این ماده حیاتبخش را در درمان بیماری دیابت اثبات نموده است.
گرده گل
یکی از فراوردههایی که مخلوطی از گرده گلهای مختلف بوده و توسط زنبورعسل تولید میشود گرده گل با انبوهی از مواد معدنی فراوان است. درواقع این ماده مغذی بهعنوان غذا برای ادامه فعالیت زنبورها در کندو نقش ایفا میکند اما امروزه ثابتشده که برای درمان بیماریهای مختلف مثل دیابت برای انسانها بهعنوان یک مکمل غذایی بسیار مفید است و بخشی از نیاز بیماران مختلف را بدون آسیب رساندن به بدن تأمین میکند. بدین ترتیب درروند درمان بیماریهای متعدد اثرگذار میباشد و بهترین گزینه در سر راه بیماران دیابتی است.