خواص انجیر؛ بیشتر با این میوه بهشتی آشنا شویم

خواص انجیر آنقدر شگفتانگیز است که میتوان آن را میوهای افسانهای دانست که برای درمان بسیاری از بیماریها توانمند است. طعم شیرین و عالی آن چه بهصورت خشک و چه تازه موردپسند همگان است و فواید نهفته در وجودش آن را به میوهای تبدیل نموده که اسرارآمیز وارد بدن شده و دردها را یکی پس از دیگری مداوا میکند. اگر میخواهید قند خود را در طول روز تأمین کرده و طی فعالیتهای روزانه احساس سیری داشته باشید انجیر انتخاب خوبی محسوب میشود.
با خواص انجیر این یادگار بهشتی با طعمی اعجابانگیز و دوستداشتنی همراهمان باشید.
خواص انجیر برای بدن
انجیر منبع خوبی از فیبر، کلسیم، آهن، پتاسیم و … است که رژیم غذایی با آن تکمیل میشود و آنقدر مغذی است که میتوان بهتنهایی آن را برای سلامتی به کاربست و نیاز بدن را ازهرجهت تأمین نمود. فرقی نمیکند در انتخاب به سمت کدام نوع آن تمایل بیشتر داشته باشید. تمامی انواع انجیر غنی از آنتیاکسیدان بوده به همین منظور مناسب برای درمان امراض مختلف است.
با خواص انجیر برای سلامتی و درمان انواع بیماریها بیشتر آشنا شوید.
بهبود سلامت گوارش
کاهش یبوست، تسهیل هضم و در یککلام کاهش مشکلات گوارشی، ارمغانی است که اگر انجیر را برگزینید حتماً آنها را دریافت میکنید. تمام کسانی که به مصرف انجیر بهعنوان میوه یا میان وعدهای خوشمزه روی آوردهاند، تأثیر شگرف آن را بر روی سیستم گوارش خود بهعنوان یک ملین طبیعی درک نمودهاند. کمتر کسی است که با انجیر آشنایی و دوستی برقرار نماید و باز از انواع عفونتهای دستگاه گوارش و بواسیر گلهمند باشد.
به همین دلیل است که افراد را به مصرف این ماده غذایی ارزشمند و سرشار از فیبر دعوت میشوند تا در سایه خواص انجیر برای دستگاه گوارش بتوانند سموم بدن را پاکسازی نموده و زندگی عاری از بیماری را تجربه کنند.
سلامت قلب
سلامت قلب مسئله مهمی میباشد که حتی فکر افراد سالم را نیز به خود مشغول نموده است. مصرف غذاهای ناسالم و نحوه کار نادرست باعث شده ناراحتیهای قلب و عروق به بیماری تبدیل شود که در کمین تمامی افراد است، اما طب سنتی بهمنظور ایمن ماندن افراد از بیماری قلبی و پایین آوردن فشارخون سفارش به مصرف مواد غذایی چون انجیر را بهصورت خشک و تازه دارد.
نابودی رادیکالهای آزاد و مدیریت وزن از مزایایی است که در سایه خواص انجیر برای قلب و عروق به دست میآورید و کمک میکند تا با تغذیه مناسب و تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن انرژی افراد را تأمین کرده و آنها را از پرخوری و تمایل به تنقلات باارزش غذایی کم بیمیل نماید.
کاهش کلسترول
اگر بتوانیم به کاهش سطح کلسترول بدن با خوردن یک ماده غذایی دست پیدا نماییم، مسلماً میتوان آن ماده را در فهرست بهترینها جای داد. انجیر نهتنها کلسترول بلکه فشارخون را نیز تنظیم کرده بدین ترتیب به عنصری مدافع بدن در برابر این امراض تبدیلشده است. بسیاری از افراد سالها است که از خواص انجیر بهمنظور کاهش کلسترول بهر برده و به مدد آن بهسلامت عمومی بدن خود کمک میکنند.
بهبود سرطان
سرطانها اکنون به دومین عامل کشنده در جهان تبدیلشدهاند و مبارزه با آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. کاهش خطر سرطان روده بزرگ، سرطان پستان، سرطان تخمدان و مبارزه با انواع مختلف سلولهای سرطانی انسان از خواص انجیر در مبارزه با سرطان است که در این زمینه عالی ظاهرشده و خط دفاعی بدن را در برابر این عامل کشنده تقویت میکند.
درمان کمخونی
مشکل کمخونی در بین ایرانیها به علت ژن خاص آنها رواج دارد و پزشکان طب سنتی همیشه کوشیدهاند با یافتن راهکاری مؤثر و البته بیخطر به حل این بیماری کمک نمایند. با مصرف انجیر میتوان سطوح آهن خود را نظارت کرد و از عوارض کاهش ناگهانی آن جلوگیری نمود. از خواص انجیر برای کمخونی میتوان بهرهمند شد، زیرا این ماده غذایی با مقادیر زیاد آهن و ویتامین C مناسب برای افراد مبتلابه کمخونی و فقر آهن میباشد و به خاطر داشتن قند فراوان باعث فعالیت سلولها و تولید انرژی زیاد در بدن این نوع افراد میشود.
کنترل دیابت
تنظیم میزان قند خون که در کنترل علائم دیابت، نقش تعیینکننده دارد از خواص انجیر است. به مدد این ماده غذایی میتوان یک رژیم مناسب بهمنظور برنامهی کلی کنترل دیابت پایهریزی نمود و در سایه آن بیماران دیابتی را با یک میان وعده عالی شگفتزده کرد و هم با علائم آزاردهنده دیابت مبارزه نمود.
کمک به سلامت استخوانها
بهبود تراکم استخوانی چه در افراد عادی و چه ورزشکاران با انجام فعالیتهای سنگین، بهمنظور کاهش شکستگی استخوانها، به یک امر مهم تبدیلشده است. به همین دلیل از خواص انجیر برای استخوان و استحکامبخشی به آنها مدد گرفته و به تقویت استخوانها و مبارزه با پوکی استخوان، بیماری شایع قرن ما میپردازند.
درمان آسم
آسم و بیماریهای دستگاه تنفسی همیشه با داروهای شیمیایی تسکین پیدا میکنند اما یافتن درمانی خانگی که هم بتواند کام افراد را شیرین نموده و هم علائم درد و ناراحتی را از آنها مرتفع نماید گزینهای است که نمیتوان از کنار آن با بیتوجهی گذشت.
از خواص انجیر برای آسم و بهبود التهابات در مجاری تنفسی بهره برده میشود و به درمان و تسکین بیماران با گنجاندن آن در وعدههای غذاییشان میپردازند.
مفید برای کبد
پاکسازی کبد از آلودگیها و سموم انباشتهشده در آن بهترین راهکار برای حفظ سلامتی این ارگان حیاتی در بدن است. خواص انجیر برای کبد نیز اثرگذار بوده و با نابودی آلودگیهای کبدی باعث افزایش سلامت این عضو در بدن میشود.
کمک به مشکلات چشم
کاهش خطر ابتلا به آبمروارید و از بین رفتن بینایی در افراد مسن با مصرف مداوم انجیر به مقدار مشخص امکانپذیر است. از خواص انجیر برای چشم استفاده کرده و به مدد آن انواع بیماریهای چشمی را مرتفع میکنند.
درمان بیخوابی
رژیم متعادل و سرشار از اسیدآمینه بهمنظور تجربه خواب خوب ضروری است که انجیر با داشتن مقادیر قابلتوجه این عنصر در ارتقا کیفیت خواب افراد مؤثر ظاهرشده و آن را افزایش میدهد. بدین ترتیب از خواص انجیر برای درمان بیخوابی نیز استفاده میکنند.
تقویت سیستم ایمنی
نابودی باکتریهایی که باعث ایجاد مشکلاتی برای سلامتی میشوند ازیکطرف و وجود انواع مواد مغذی، مانند پتاسیم و منگنز و آنتیاکسیدانها از سوی دیگر عواملی مهمی هستند که در انجیر وجود داشته و سیستم ایمنی بدن را به طرز شگرفی تقویت میکنند.